לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק תפוחים בניחוח ערער, מתכון למרק תפוחים בניחוח ערער, מתכון מרק תפוחים בניחוח ערער

מרכיבים

  • 1 ליטר חובצה ("רוויון")
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1 תפוח ירוק חמוץ, מגולען וקלוף
  • 15 גרגרי ערער (ג'וניפר)
  • 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל
  • 3 כפות ג'ין
  • להגשה: עירית קצוצה.

אופן ההכנה

טורפים את כוס אחת מהחובצה יחד עם קמח עד שמתקבלת תערובת ללא גושים ומוסיפים את שאר החובצה וטורפים שוב היטב. מרתיחים ומבשלים כ-10 דקות ללא מכסה ועל אש קטנה תוך כדי ערבוב.

חותכים את התפוח ומוסיפים את החתיכות לסיר יחד עם הערער (מעוכים וקצוצים לפירורים) והסוכר. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים במשך כמה דקות. לאחר מכן אפשר להוריד מהאש ולערבב פנימה את הג'ין.

מגישים חם ואפשר לעטר בעירית