לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק תירס בחמאה, מתכון למרק תירס בחמאה, מתכון מרק תירס בחמאה

מרכיבים

  • 1 בצל קצוץ
  • 50 גרם חמאה
  • 2 קופסאות גרגירי תירס (כ-600 גרם)
  • 2 כפות שטוחות קמח רגיל
  • 3 כוסות חלב
  • 1 מכל שמנת לקצפת (250 מ"ל)
  • מלח ופלפל לבן
  • אגוז מוסקט טחון
  • 100 גרם דלעת מגוררת (אם רוצים)
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון

אופן ההכנה

לא פרסמנו עד עכשיו יותר מדי מתכונים חלביים, אבל הנה לפניכם מתכון חלבי מהשורה הראשונה! מרק תירס עם חמאה שפשוט ישאיר אתכם פעורי פה (רק בין ביס לביס).

מתכון ל-4 מנות.

1.מטגנים קלות את הבצל בחמאה.
2.מוסיפים את גרגירי התירס ובוחשים. בוזקים את הקמח ומערבבים.
3.מוסיפים את החלב והשמנת ומתבלים. בוחשים ומביאים לרתיחה. מבשלים מספר דקות אגב בחישה.
4.משאירים כ-1 כוס גרגירי תירס בצד. ואת השאר מרסקים במעבד מזון או בבלנדר, מחזירים לסיר יחד עם הגרגירים השלמים ומחממים מחדש אגב בחישה.
5.מגררים דלעת ומוסיפים למרק בזמן ההגשה, בתוספת קליפת לימון.
6.אפשר לדלל על ידי הוספת חלב חם, אם יש צורך.