לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק שעועית תימני, מתכון למרק שעועית תימני, מתכון מרק שעועית תימני

מרכיבים

  • 3 עצמות (מוח וברך)
  • 1/2 ק"ג בשר בקר
  • 2 כוסות שעועית לבנה שהושרתה
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 שיני שום כתושות (לא חובה)
  • 3 גזרים חתוכים גס
  • 4 עגבניות מרוסקות על פומפייה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף גדושה חוויאג'
  • מלח
  • 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
  • פיתות וחילבה להגשה

אופן ההכנה

מרק שעועית זה אחד המרקים הנפוצים ביותר במטבח התימני, הוא מכיל בתוכו לא מעט רכיבים תימנים אסלים והוא מומלץ להגשה עם פיתות וחילבה.

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מניחים את עצמות הברך בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשחימים בתנור כ-20 דקות.

3. מכינים את המרק: מביאים לרתיחה את הבשר והעצמות הצלויות בסיר גדול עם 3 ליטר מים. מדי פעם מקפים את הקצף.

4. מוסיפים את שאר החומרים למעט המלח ותפוחי האדמה ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה עד שהבשר והשעועית מתרככים.

5. מוסיפים תפוחי אדמה ומלח ומבשלים עוד 40 דקות עד שהכל רך, סמיך וריחני. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

6. מגישים עם פיתה רכה ובשרנית וצלוחיות של חילבה ו/או סחוג.