לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק שעועית ופסטה, מתכון למרק שעועית ופסטה, מתכון מרק שעועית ופסטה

מרכיבים

  • 1/2 1  כוסות שעועית יבשה
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 2 גזרים קצוצים 
  • 2 כוסות ציר בקר
  • 1/2 צרור עלי מנגולד קצוץ
  • 6 נקניקיות בקר חתוכות דק
  • מלח
  • פלפל
  • 6 עיגולי פוטוצי'ני מבושלים

אופן ההכנה

מתכון למרק שעועית ופסטה משפחתי שמתאים ל-5-6 מנות שפשוט יכול לשנות לכם את הארוחה לגמרי!

מתחילים לבשל שעועית לבנה במי מלח. במקביל, מטגנים בצל, סלרי וגזר ושומרים בצד. מבשלים את הפסטה (לפי הוראות היצרן) ומסננים.

לאחר כ-20 דקות של ביול השעועית מוסיפים את הירקות המטוגנים וציר בקר וממשיכים לבשל למשך 20 דקות נוספות.(השעועית צריכה להיות רכה אבל לא מדי).

טוחנים את המרק, (פרט ל-2 כפות שישמשו אותנו לקישוט המרק) ומתבלים לפי הטעם. 5 דקות לפני תום הבישול, מקפיצים נקניקיות בשמן זית עם עלי מנגולד ומחממים את הפסטה עם מעט
ציר בקר.

לפני ההגשה, מוסיפים את הנקניקיות ועלי המנגולד המוקפצים למרק הטחון. יוצקים מנה נדיבה של מרק, מוסיפים מהפסטה, מקשטים בשעועית השלמה שהוצאנו, מתבלים בפלפל שחור ומגישים.

לגירסה צמחונית של המתכון, מקפיצים את עלי המנגולד לבד ומחליפים את ציר הבקר בציר ירקות.