מרכיבים
- 6 חצילים בינוניים
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום חתוכות גס
- 2 כפות שמן זית
- 25 גרם חמאה
- 1/2 כוס יין לבן
- 1 ליטר חלב
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מאדים בצל ושום בשמן זית וחמאה בסיר עד שהם מקבלים שקיפות.
את החצילים צריך לקלות ולקלף ואז לסנן ולהכניס לסיר יחד עם יין אדום ונותנים לזה להתאדות במשך כמה דקות.
מוסיפים חלב ותיבול ומבשלים במשך 15-20 דקות ומרסקים אותו עד שיתבקל מרקם אחיד.
מרתיחים ומוסיפים את השמנת המתוקה והתיבול לפי הטעם