לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק קישואים עם בצל ירוק וסלרי, מתכון למרק קישואים עם בצל ירוק וסלרי, מתכון מרק קישואים עם בצל ירוק וסלרי

מרכיבים

  • 1 בצל לבן חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • 1 כוס פרוסות דקות של גבעולי סלרי אמריקאי
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום חצויות
  • 4 קישואים קטנים פרוסים לפרוסות בעובי בינוני
  • 4 בצלים ירוקים חתוכים גס
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור טרי לפי הטעם
  • 6 כוסות מים
  • מיץ מ – 1/2 לימון גדול

אופן ההכנה

מרק ירוק עם טעם חמוץ וטעים שניתן להכין עם מצרכים שנמצאים בכל בית. מומלץ מאוד לאנשים שאוהבים מאוד לאכול קישואים ולחובבי אוכל בכלל.

1. מכניסים לסיר גדול את הבצל, הסלרי ושמן הזית. מניחים על להבה בינונית, ומטגנים-מערבבים עד שהבצל הופך שקוף.

2. מוסיפים את שיני השום ואת פרוסות הקישואים, וממשיכים לטגן מעט. מוסיפים את כל שאר החומרים ומביאים לרתיחה.

3. מבשלים על אש גבוהה כ-5 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהקישואים רכים מאוד. מכבים את האש ומניחים להתקרר מעט.

4. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק. מעבירים דרך מסננת בינונית ומחזירים לסיר. מוסיפים מים לפי הסמיכות הרצויה (המרק אמור להיות סמיך), ומלח, פלפל שחור ולימון לפי הטעם. מביאים לסף רתיחה ומגישים מיד.