לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק פטריות וגריסים סמיך, מתכון למרק פטריות וגריסים סמיך, מתכון מרק פטריות וגריסים סמיך

מרכיבים

  • 1 סלסלת פטריות יער
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון
  • 1 סלסלת פטריות פורטבלו בינוניות
  • 50 גרם חמאה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2-3 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 1.5 ליטר ציר עוף חם
  • 5 שיני שום פרוסות דק
  • 3-4 עלי מרווה קצוצים דק
  • מלח גס ופלפל לבן גרוס

אופן ההכנה

מרק פטריות וגריסים רוסי.

קוצצים את הפטריות (הנקיות) לקוביות קטנות.

בשמן וחמאה מטגנים את הבצלים בסיר גבוה ותחתית עבה עד שהן נהיים שקופים ואז מוסיפים את הפטריות ומקפיצים במשך מס' דקות על אש גבוהה.

מוסיפים את השום, היין והמרווה ומרתיחים. מוסיפים לאחר מכן את המלח, הפלפל, הציר והגריסים ומבשלים במשך 30 דקות על אש נמוכה.