לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק פאפא אל פומודרה, מתכון למרק פאפא אל פומודרה, מתכון מרק פאפא אל פומודרה

מרכיבים

  • 1.5 ק"ג עגבניות שרי בשלות
  • שמן זית
  • 5 שיני שום גדולות קצוצות גס
  • 3/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 500 גרם לחם לבן יבש, רצוי כפרי
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

נקרא גם מרק עגבניות טוסקני

מסדרים את העגבניות בתבנית ודוקרים אותן. יוצקים מעל 7 כפות שמן זית יחד עם 2 שיני שום קצוצות וחצי מהבזיליאום ואופים בתנור שמכוון ל-180 מעלות במשך 20 דקות.

מעבירים למעבד מזון ומעבדים עד שמתקבלת מחית אחידה.

מחממים רבע כוס שמן בסיר גדול ומוסיפים את שיני השום הנותרות. מטגנים במשך כדקה תוך כדי בחישה ומוסיפים את המחית שהכנו יחד עם כוס מים רותחים ויין.

לאחר שזה רותח מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות.

קורעים את הלחם לחתיכות קטנות ושמים בסיר יחד עם הבזיליקום שנשאר ומבשלים תוך כדי בחישה מדי פעם עד לקבלת דייסה חלקה.

מתבלים במלח ופלפל ואם המרק יותר מדי סמיך אפשר להוסיף מים כדי לדלל.

מורידים מהאש ומוסיפים 5 כפות שמן זית ובוחשים.

בהגשה ניתן לזלף קצת שמן זית ולקשט עם עלי בזיליקום.