לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק עצם, מתכון למרק עצם, מתכון מרק עצם

מרכיבים

  • 8 יח' עצם מוח
  • 5 בצלים חצויים
  • 4 גזרים פרוסים גס
  • 4 שורשים חצויים לאורכם
  • 3 יח' לפת חתוכות לפלחים
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • שמן זית
  • 300 גר' חומוס מושרים או מבושלים חלקי
  • 4 עגבניות קלופות חתוכות לרבעים
  • פלפל ומלח
  • חצי כוס יין לבן (לא חובה)
  • 2 ענפי טימין
  • חופן עלי בזיליקום
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה

בדרך כלל מרק עצם (או שתקראו לו מרק רגל) מכיל הרבה תבלינים והרבה רכיבים כמו שאוהבים בדרך כלל אצל עדות המזרח. אז תנסו ותגידו לנו איך יצא.

מטגנים מעט את העצמות בסיר עם שמן זית במשך כ-5 דקות ומוציאים.
מוסיפים את הירקות לעגבניות וצורבים היטב. מוסיפים את הקמח
וממשיכים לבשל 2 דקות נוספות, ואז מוסיפים את היין וכ-4 ליטר מים
עד שמגיעים לרתיחה.

מוסיפים את החומוס, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים טימין ומבשלים
על אש נמוכה כ-20 דקות. אם המרק סמיך, ניתן להוסיף מים.
מוסיפים את העצמות, הבזיליקום והעגבניות מבשלים עוד כ-20 דקות
משפרים טעם, בודקים סמיכות ומגישים.

המרק אמור להיות סמיך כך הוא יכול לשמש כארוחה שלמה.
מומלץ להגיש עם לחם שום.