מרכיבים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- 2 בטטה
- 2 כוסות עדשים
- 2 עלים של עלי סלרי
- 2 שיני שום
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שחור מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
משרים את העדשים כשעה ומטגנים את הבצל עד שהוא מקבל צבע זהוב ומוסיפים את העדשים המושרים. מערבבים ומוסיפים 3 כוסות מים.
חותכים את הבטטה ועלי הסלרי ומוסיפים. מבשלים הכל כשעה או עד שהעדשים מתרככים ומוסיפים את התבלינים.
במחבת נפרדת שמים 2 כפות שמן ומחממים את השום המרוסק. מכבדים את האש ומוסיפים למרק.
נותנים לזה עוד קצת להתבשל ולהתערבב וזה הכל.