לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק עגבניות צלויות, מתכון למרק עגבניות צלויות, מתכון מרק עגבניות צלויות

מרכיבים

  • 14 עגבניות בשלות, חצויות
  • 1 ראש שום
  • 2 בצלים חומים
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 3 כפות בזיליקום, קצוץ
  • 2 כפות מנטה, קצוצה
  • פלפל שחור, גרוס
  • מלח ים

אופן ההכנה

מדליקים את התנור לחום של 160 מעלות ומניחים בו את העגבניות, הבצלים והשום בתך תבנית אפיה במשך 45 דקות או עד שהעגבניות נהיות רכות והבצלים והשום מקבלים צבע זהוב.
מקלפים את הבצל וקוצצים, מקלפים גם את שיני השום וושמים בסיר על אש בינונית במשך 3 דקות פחות או יותר.

מרסקים בצורה גסה את התערובת של הבצל והשום במעבד מזון יחד עם העגבניות וגם חצי מכמות הציר.
שמים הכל בחזרה לסיר ומוסיפים את שאר הציר והתבלינים. מרתיחים 5 דקות וזה הכל.