לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק עגבניות סמיך, מתכון למרק עגבניות סמיך, מתכון מרק עגבניות סמיך

מרכיבים

  • 7 עגבניות בנינוניות
  • 300 גר’ רסק עגבניות
  • בצל בינוני
  • תפוח אדמה בינוני
  • 2 גזרים קטנים
  • פלפל אדום קטן
  • חצי דלורית קטנה / דלעת
  • מקל סלרי
  • 2 שני שום קצוצות/מעוכות לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כוסות מים או יותר לפי המרקם המבוקש
  • חצי כוס גרגרי חומוס שבושלו יום קודם 

אופן ההכנה

מרק עגבניות מוכר לרבים מהאנשים כמרק האידיאלי להרזיה ולהורדה במשקל. אחת מהדרכים המיוחדות ביותר להרזיה היא דרך אכילת מרק עגבניות כארוחה המרכזית והיחידה במהלך כל היום מלבד מים וכרוב. אך מרק עגבניות לא חייב להיות מרזה כלל, ניתן לשלב בו הקרמה של גבינה צהובה, וכן שילוב של גבינות מעניינות שונות וכן טיגון העגבניות לפני התחלת ההכנה של אותו מרק עגבניות.

מתכון ל-6 מנות בערך: חותכים את כל הירקות לקוביות יפות, מלבד החומוס.
מטגנים בסיר את הבצל ושני השום בשמן זית.
מוסיפים את העגבניות, הרסק והמים ומבשלים עד למרקם אחיד.
מוסיפים את שאר הירקות.
מתבלים וממשיכים לבשל עד קבלת הטעם הרצוי. חשוב להוסיף את המלח אחרון, במידת הצורך, ייתכן וייתקבל טעם מלוח מספיק משאר התבלינים.
ניתן להוסיף מים / לצמצם את המרק על מנת לקבל את המרקם המבוקש.
לאחר הוצאת עלי הדפנה ניתן בעזרת מטחנה לטחון את המרק למרקם סמיך וטעים.

ניתן להוסיף תיבול: 

פלפל שחור/אנגלי/ אגוז מוסקט לפי הטעם
קומץ עלי דפנה, בזיליקום מיובש, אורגנו מיובש, פפריקה אדומה מתוקה, כורכום לפי הטעם.
**מלח להוסיף בסוף לפי הטעם