לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק סלרי, מתכון למרק סלרי, מתכון מרק סלרי

מרכיבים

  • 3 כוסות גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים דק (בערך 1 שלם)
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 2 בצלים גדולים קצוצים או חצי שקית בצל קצוץ סנפרוסט
  • 1 כרישה גדולה חתוכה לטבעות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • קורט אגוז מוסקט, מלח ים ופלפל גרוס

אופן ההכנה

סלרי הוא מסוג המאכלים שכל השנה קוראים לו סלרי אבל רק בפסח פתאום כולם קוראים לו כרפס. לאלה מכם שלא משתמשים בו כמעט במשך השנה, אולי תשנו את דעתכם אחרי שתנסו את המרק הזה.

מאדים את הירקות (הבצל מפריש נוזלים) כמה דקות, מוסיפים את השמן מערבבים ומוסיפים כליטר מים רותחים.

מבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות רכים מוסיפים מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט וטוחנים.
מגישים עם קרוטונים, טבעות בצל ירוק או שבבי שורש סלרי מיובשים בתנור.