לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק סלק, מתכון למרק סלק, מתכון מרק סלק

מרכיבים

  • חצי ק"ג סלק
  • 2 גזרים
  • 3 תפוחי-אדמה
  • 7 כוסות מים
  • 2 עגבניות
  • חצי כוס בצל ירוק
  • 1 גבעול סלרי
  • 5 ניצני ציפורן
  • כף מיץ לימון
  • כפית וחצי מלח
  • שמיר קצוץ

אופן ההכנה

אם יש 2 דברים שאנשים יודעים על סלק זה שאוכלים אותו בראש השנה ושהוא עושה צרות כשמנסים להוריד כתמים שלו בכביסה. עכשיו תשמחו לדעת דבר נוסף על סלק והוא שאפשר להכין ממנו מרק סלק מדהים!

  1. מקלפים את הסלקים, את הגזרים ואת תפוחי-האדמה, גוררים במגררת, ומרתיחים בסיר עם מים. לאחר הרתיחה, מבשלים על אש קטנה כעשרים דקות בסיר מכוסה.
  2. בינתיים, קוצצים את העגבניות ואת הבצל הירוק, ופורסים את הסלרי לפרוסות דקות.
  3. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון, את הציפורן ואת הירקות, מתבלים במלח (אפשר להוסיף גם אבקת מרק) ומבשלים בסיר מכוסה עד לריכוך הירקות.
  4. מגישים חם, עם שמיר קצוץ.