לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק מנגו קר, מתכון למרק מנגו קר, מתכון מרק מנגו קר

מרכיבים

  • 30 גרם חמאה
  • 5 שיני שום
  • 1 כפית ג’ינג’ר מגורר על פומפייה
  • 1 פלפל צ’ילי אדום קצוץ דק
  • 1 כפית מחית קארי צהובה
  • 5 מנגו גדולים ויפים חתוכים לקוביות
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל לבן 
  • פלחי קוקוס קלוי לקישוט

אופן ההכנה

אמנם כרגע לא מרגישים את זה אבל הקיץ מתקרב ולכן חשוב להצטייד בכמה מתכונים מצננים לימי הקיץ החמים. המתכון הבא הוא מתכון למרק מנגו קר ומתוק שמי שאוהב מנגו כמו שאני אוהב מנגו – לא יכול לסרב לו!

ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים שום, ג’ינג’ר, צ’ילי וקארי. מערבבים חצי דקה. מוסיפים קוביות מנגו (משאירים בצד מעט להגשה). מערבבים עוד חצי דקה, מוסיפים חלב קוקוס ושמנת ומביאים לסף רתיחה.

טוחנים את תכולת הסיר עם מוט בלנדר או במעבד מזון, טועמים ומתבלים. מצננים ומעבירים למקרר למשך 6 שעות.

יוצקים לכוסות ומקשטים ביתרת המנגו ובקוקוס קלוי.