לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק לימון, מתכון למרק לימון, מתכון מרק לימון

מרכיבים

  • 2 תפו"א קלופים חתוכים לקוביות
  • 5 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 4 יחידות בצל ירוק קצוץ דק
  • נענע טרייה
  • 2 לימונים סחוטים
  • ½ ראש שום פרוס לפרוסות
  • שמן זית
  • אבקת מרק עוף
  • כמון
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה

אם אתם אוהבים מאכלים חמוצים, זה המתכון בשבילכם, ומה עולה לכם בראש כשאתם שומעים חמוץ אם לא לימון? המתכון הבא הוא מתכון למרק לימון טעים וחורפי במיוחד.

מאדים קלות במעט שמן זית את תפו"א, הסלרי והחלק הלבן של הבצל הירוק. מוסיפים 2 ליטר מים ומרתיחים. מנמיכים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים כ – 45 דקות. בסיר נוסף משחימים קלות בכמות נדיבה של שמן זית את פרוסות השום ( כפי שהודגם בהדרכה) ומוסיפים למרק. מתבלים, טועמים ומשפרים טעם. מכבים את האש ומניחים בצד.

מומלץ להגיש ביחד עם אורז מצרי.