לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק כתום, מתכון למרק כתום, מתכון מרק כתום

מרכיבים

  • 2 יחי’ בטטות בינוניות
  • 300 גרם דלעת
  • 4 גזרים
  • 1 כרשה (החלק הלבן) 
  • 3 שיני שום
  • חתיכה שלמה של ג’ינג’ר טרי
  • 1 תפוח אדמה קטן
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • סיר 5 ליטר
  • לחמניות עגולות
  • לקישוט בצל ירוק טבעות.

אופן ההכנה

כל המרקים שפירסמנו לכם עד עכשיו היו מרקים די סטנדרטים להגשה קערות, אבל מה עם קצת יצירתיות? את המרקים הבאים מגישים בתוך לחמניות, כך שאפשר ממש לאכול את הצלחת.

לקלף את הבטטות, הגזר, הדלעת ותפוח האדמה לחתוך גס, לחתוך את הפרסה לטבעות (רק את החלק הלבן).

לשים בסיר למרק 5 ליטר 1 כף שמן , להוסיף את הפרסה, הגזר, 2 שיני שום, הבטטות, הדלעת, תפוח אדמה וחתיכת הג’ינג’ר השלמה לטגן מעט להוסיף מים עד ל-3/4 הסיר , לתבל במלח ופלפל שחור ולבשל על אש בינונית עד לריכוך , להוציא את חתיכת הג’ינג’ר מהמרק , לטחון את המרק בבלנדר מוט או במג’ימיקס עד לקבלת מרקם חלק ולהחזיר לאש.

במחבת לשים 2 כפות שמן ו-1 שן שום כתושה, לטגן מעט (ממש מעט 10 שניות ) ולשפוך לתוך המרק, לערבב ולתקן תיבול .

15 דקות לפני ההגשה יש לחתוך את קצה הלחמנייה (לשמור את המכסה ) לרוקן את תוכן הלחמנייה (להשאיר דופן של 2 ס"מ ) לסדר את הלחמניות בתבנית אפייה להכניס לתנור בחום 190 מעלות ל-15 דקות הלחמניות מקבלות קרום קשה, קריספי ונוזל המרק לא דולף מהלחמנייה .

לחמם היטב את המרק למזוג לקערות הלחם לפזר מעט בצל ירוק ולהגיש מיד ולאכול בתענוג!