מרכיבים
- 500 גרם דלעת 100 קלוריות, חתוכה גס
- 500 גגרם גזר 175 קלריות, חתוך גס
- 500 גרם בטטה 600 קלוריות, חתוכה גס
- 1 בצל גדול
- 3 שיני שום
- 1 כף שמן
- 2 ליטר מים רותחים
- מיץ מחצי לימון
- כפית מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
יוצקים לסיר שמן ומאדים את הירקות יחד עם הבצל ושיני השום.
לאחר 5 דקות מוסיפים מים רותחים ומבשלים עוד 10 דקות.
טוחנים את הירקות עד שמתקבלת מחית חלקה.
מחזירים את המחית לסיר, מתבלים ומבשלים 5 דקות.
מוסיפים את הלימון.
אפשר להוסיף לעיטור שמיר או פטרוזיליה ולתבל בקינמון או כמון לפי הטעם.