מרכיבים
- 1 מקל סלרי חתוך לקוביות קטנות
- 1 כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 גזר קטן מגורד בפומפיה גסה
- 1 בצל קצוץ
- 1 בטטה קטנה חתוך לרצועות
- 1 עגבניה מרוסקת או מגורדת
- 1 כף רסק עגבניות
- מיץ מ-1/2 לימון
- שמן זית
- 1 כף סוכר חום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס גבינת "גליל רוקפור" מגורדת
- שמיר קצוץ
- קרוטונים
אופן ההכנה
אנחנו לא מרבים לפרסם לכם מרקים חלביים, אבל יש מרקים שלא שווה לפספס. המרק הזה הוא פשוט מעדן למי שאוהב כרוב וגם למי שלא.
1. מחממים בסיר 3 כפות שמן זית ומאדים את הסלרי, קורט פלפל שחור גרוס, רצועות הכרוב, הבטטה, הגזר המגורד והבצל. צולים כ-10 דקות מעל חום בינוני תוך ערבוב קל.
2. מוסיפים 3 קורט מלח, רסק עגבניות, סוכר חום, מיץ מחצי לימון, העגבניה המרוסקת וצולים לעוד 5 דקות.
3. מוסיפים מים בגובה 3 ס"מ מעל הירקות ומרתיחים.
4. מנמיכים את הלהבה לחום בינוני ומבשלים למשך 20 דקות.
5. מעבירים את המרק החם לקערות אישיות, מוסיפים מעל כל מנה כפית גבינת רוקפור ,כף קרוטונים , ומעט שמיר קצוץ ומגישים.