לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק כרוב אדום במרקם רוקפור, מתכון למרק כרוב אדום במרקם רוקפור, מתכון מרק כרוב אדום במרקם רוקפור

מרכיבים

  • 1 מקל סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
  • 1 גזר קטן מגורד בפומפיה גסה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 בטטה קטנה חתוך לרצועות
  • 1 עגבניה מרוסקת או מגורדת
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • שמן זית
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס גבינת "גליל רוקפור" מגורדת
  • שמיר קצוץ
  • קרוטונים

אופן ההכנה

אנחנו לא מרבים לפרסם לכם מרקים חלביים, אבל יש מרקים שלא שווה לפספס. המרק הזה הוא פשוט מעדן למי שאוהב כרוב וגם למי שלא.

1. מחממים בסיר 3 כפות שמן זית ומאדים את הסלרי, קורט פלפל שחור גרוס, רצועות הכרוב, הבטטה, הגזר המגורד והבצל. צולים כ-10 דקות מעל חום בינוני תוך ערבוב קל.

2. מוסיפים 3 קורט מלח, רסק עגבניות, סוכר חום, מיץ מחצי לימון, העגבניה המרוסקת וצולים לעוד 5 דקות.

3. מוסיפים מים בגובה 3 ס"מ מעל הירקות ומרתיחים.

4. מנמיכים את הלהבה לחום בינוני ומבשלים למשך 20 דקות.

5. מעבירים את המרק החם לקערות אישיות, מוסיפים מעל כל מנה כפית גבינת רוקפור ,כף קרוטונים , ומעט שמיר קצוץ ומגישים.