לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק ירקות בשמנת, מתכון למרק ירקות בשמנת, מתכון מרק ירקות בשמנת

מרכיבים

  • 1 גזר בינוני (80 גרם)
  • 1 זוקיני ירוק בינוני 
  • 1 זוקיני צהוב בינוני 
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 20 גרם חמאת
  • 1 שן שום קלופה וחצויה
  • 4 כוסות (1 ליטר) מרק צח
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל לבן טחון
  • ½ כפית אורגנו מיובש
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 

אופן ההכנה

המרק הבא יתן לכם מרקם שבקושי שתרגישו שמדובר במרק אלא במעדן. הוא מורכב מירקות, שמנת והרבה הרבה אהבה לבישול.

1. מקרצפים את קליפת הגזר, ופורסים אותו לפרוסות דקיקות על מנדולינה (מגררת עם להב פריסה). פורסים דק גם את שני הזוקיני. מגררים את תפוחי האדמה על מגררת גסה.

2. ממסים חצי מכמות החמאה בסיר גדול מעל להבה בינונית, מוסיפים את פרוסות הגזר (מפרידים בין הפרוסות, כדי שיתרככו כראוי במהלך הטיגון), ומטגנים תוך ערבוב במשך כ־2 דקות, עד שהן מתכהות ומתרככות. מוציאים את פרוסות הגזר מהסיר בכף מחוררת ומעבירים לקערה. מוסיפים לסיר את שארית החמאה, ומטגנים את פרוסות הזוקיני במשך 3-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהן מתרככות מעט. מוציאים את פרוסות הזוקיני בכף מחוררת, ומוסיפים אותן לקערת הגזר.

3. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה המגוררים ואת השום החצוי, ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים מרק צח, כורכום, פלפל לבן ואורגנו מיובש, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מאוד. מוציאים וזורקים את חצאי השום. מוסיפים למרק את מיץ הלימון ואת השמנת, ובוחשים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול. מוסיפים את פרוסות הגזר והזוקיני. מערבבים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים במשך 2 דקות. מגישים חם.

– התמונה המצורפת היא להדגמה בלבד והיא לא של המתכון עצמו –