מרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, כתושות
- 4 כפות אורז
- 1 כף נענע יבשה
- 2 חצילים בינוניים, חתוכים לקוביות
- 21 כוס עלי נענע טרייה קצוצים
- מלח ופלפל שחור
- מיץ מ – 1 לימון
- עלי נענע טרייה לקישוט
אופן ההכנה
מגיעים אליכם אורחים ואתם רוצים להפתיע אותם עם מרק מיוחד? מרק החצילים הבא יכול להיות זה! המתכון מיועד ל-8 מנות אך אפשר לשנות בהתאם לכמות האנשים.
מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את השום, האורז והנענע היבשה. מערבבים כ – 2 דקות. מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים, את החצילים ואת הנענע. מערבבים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מתבלים במלח ובפלפל, מכסים את הסיר ומבשלים כ – 20 דקות, עד שהחצילים רכים. מוסיפים את מיץ הלימון, מחלקים לקעריות, מקשטים במעט עלי נענע ומגישים.