לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק חסה, מתכון למרק חסה, מתכון מרק חסה

מרכיבים

  • 3 ראשי חסה שטופים וחתוכים 
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים 
  • 2 בצלים בינוניים פרוסים דק
  • 1.5 ליטר מים 
  • מלח ופלפל
  • 50 גרם חמאה 
  • 2 ביצים וחלמון נוסף אחד
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 6 פרוסות לחם מטוגנות

אופן ההכנה

תמיד שמדברים על כך שאנשים אוכלים עלים ישר נזכרים בתימנים לועסים גת, אבל מי לא אוכל חסה? חסה זה למעשה עלים וכמעט כולנו אוהבים לאכול אותם ובכל מיני צורות. אז הנה מתכון למרק חסה:

1. בסיר גדול ממיסים את החמאה ומאדים בה את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את החסה ומערבבים שתי דקות. מוסיפים 1.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים רבע שעה. מוסיפים את תפוחי האדמה, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה. ממליחים ומפלפלים. בעזרת בלנדר יד מרסקים את המרק בסיר עד שיהיה חלק ואחיד. בקערת הגשה גדולה טורפים את הביצים, החלמון והפרמזן. מכבים את האש ויוצקים את המרק תוך ערבוב מתמיד לקערה עם הביצים הטרופות.

2. מניחים בכל צלחת של כל סועד פרוסת לחם קלויה ויוצקים לצלחות את המרק. מגישים. אפשר כמובן להחליף את החמאה בשמן זית ולהשתמש בו לזילוף גם לפני ההגשה.