לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק חמציץ קר, מתכון למרק חמציץ קר, מתכון מרק חמציץ קר

מרכיבים

  • 1/2 1-2 ליטר מים
  • 50 גרם חמאה או מרגרינה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 1/2 1 צרורות חמציץ שטוף וקצוץ לרצועות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס אורז מבושל למחצה
  • 3 כפות חומץ (או חומץ בן יין לבן)
  • 1 כפית סוכר
  • 1 חלמון טרוף
  • 1 מכל שמנת חמוצה

אופן ההכנה

מרק חמציץ קר ששווה לנסות להכין. מרתיחים את המים עם המרגרינה או החמאה. מוסיפים לאחר מכן את הבצל ואת תפוחי האדמה, אבקת המרק והתבלינים (מלח ופלפל בעיקר) ומרככים הכל.

מוסיפים את החמציץ, הפטרוזיליה, האורז, החומץ והסוכר ומבשלים את הכל כ-10 דקות נוספות. לאחר מכן יש להסיר מהאש ולצנן את האוכל.

לאחר שהמרק כבר קר מוסיפים לו בהדרגה תוך כדי בחישה את החלמון והשמנת ואז ניתן להכניס למקרר לשעה-שעתיים. ניתן להגיש ביחד עם פלפל גרוס טרי.