לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק גזר עם ג'ינג'ר ודבש, מתכון למרק גזר עם ג'ינג'ר ודבש, מתכון מרק גזר עם ג'ינג'ר ודבש

מרכיבים

  • 30 גרם חמאה
  • 250 גרם בצלים לבנים פרוסים דק
  • שורש סלרי קטן, קלוף ופרוס
  • 1 ק"ג גזרים קלופים ופרוסים
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
  • 2-4 כפות דבש
  • מיץ וקליפה מגורדת מתפוז אחד
  • קליפת לימון מ-1/2 לימון
  • מלח ופלפל לבן גרוס טרי
  • מים

אופן ההכנה

שים חמאה במחבת על אש בינונית ומוסיפים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.

מוסיפים ג'ינגר (קלוף ומגורר בפומפייה דקה) וגזר ומערבבים 5 דקות

מוסיפים 2 כפות דבש, מיץ וקליפת תפוז ולימון ומערבבים.

מכסים במים, מוסיפים מלח ופלפל ומרתיחים

מנמיכים את האש ומבשלים עוד 45 דקות עד שהגזר רך

מורידים מהאש ושומרים כוס אחת מהמקר בצד

טוחנים את המרק בבלנדר ומחזירים לסיר

מחזירים את המרק בכמות המתאימה כדי לקבל את הסמיכות שאתם רוצים

טועמים, מתקנים תיבול

מערבבים ומגישים עם שמנת חמוצה מעל עם מעט גרידת תפוז טרי אם רוצים.