לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק בצל צרפתי, מתכון למרק בצל צרפתי, מתכון מרק בצל צרפתי

מרכיבים

  • 6-7 בצלים בגודל בינוני
  • 1/2 1 כוסות יין לבן יבש
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות קמח
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • באגט חתוך לפרוסות
  • 150 גרם גבינה קשה מגורדת

אופן ההכנה

מקלפים את הבצל וחותכים אותו לפרוסות. ממסיסים חמאה ושמן בסיר בינוני ושופכים לשם את הבצלים. מטגנים בסבלנות עד שהבצלים מקבלים צבע יפה אך לא ישרפו ומוסיפים לבסוף את הקמח ומערבבים עוד קצת.

מוסיפים יין לבן ואת המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. ממתינים בבישול עד שהמרק מסמיך.

קולים בתנור פרוסת בגאט עם מעט שמן זית שניתנים להגשה ביחד עם המרק. אפשר לפזר מעל גם גבינה בשביל יותר טעם.

תמונה באדיבות freepik