לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק בטטה רומני, מתכון למרק בטטה רומני, מתכון מרק בטטה רומני

מרכיבים

  • בטטה – יחידות גדולות
  • גזר – 2.5 יחידות בינוניות ללא קליפה
  • תפוח אדמה – יחידה בינונית 
  • בצל – יחידה בינונית
  • שום – שן
  • שמן קנולה – 2  כפות
  • ציר עוף – 800 מ"ל
  • חלב קוקוס – כוס 
  • רוטב סויה – 2  כפות
  • זנגביל טחון – כפית שטוחה
  • פפריקה מתוקה – 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום – 1/2 כפית שטוחה
  • סוכר חום – 1/4 כפית שטוחה
  • מים – לפי הצורך

אופן ההכנה

מרק בטטה זהו מרק מתוק וטעים, המוגש במיוחד לחורף במסעדות רבות וכן בבתי רבים. צורת ההכנסה של מרק בטטה הינה פשוטה מאוד ואינה דורשת ידע קודם או ציוד מיוחד. בדרך הכלל המצרכים הבודדים הם סיר מרק, קולפן, סכין ומזלג. מעבר לזה ניתן להסתדר כמעט עם כל דבר על מנת להכין מרק בטטה, למעשה לא נצרך כלום.

1. מקלפים את כל הירקות. חותכים בצל ושום לקוביות בינוניות ואת שאר הירקות לחתיכות גדולות.
2. בסיר גדול מטגנים בצל ושום עד שקיפות, מתבלים בסוכר, ג`ינג`ר, פפריקה וכורכום ומערבבים.
3. מוסיפים לסיר את שאר הירקות ומערבבים.
4. מוסיפים לסיר ציר עוף, ואם הוא לא מכסה לגמרי את הירקות מוסיפים גם מים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
5. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (אם צריך – בשתי נגלות) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. אם רוצים אפשר לדלל באמצעות מים רותחים עד לקבלת מרקם רצוי.
6. מוסיפים רוטב סויה וחלב קוקוס ומתקנים את התיבול אם צריך.

הערות:

1. עדיף להשתמש בג`ינג`ר טרי מגורר – כחצי כף – ולא באבקה. הטעם יהיה יותר עשיר.
2. ממליחים אם בכלל רק לקראת הסוף כי הסויה מאוד מלוחה.
3. אם אין חלב קוקוס אז אפשר להחליף אותו בכמות זהה של שמנת לבישול 10%, אבל אז המתכון לא יהיה כשר, אלא אם כן מחליפים את ציר העוף במים.
4. אם רוצים אפשר להוסיף למרק גם דלעת, כ- 250 גרם.