לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק ארטישוק ירושלמי, מתכון למרק ארטישוק ירושלמי, מתכון מרק ארטישוק ירושלמי

מרכיבים

  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • 1 ליטר חלב קוקוס (כ – 2 וחצי קופסאות המכילות 400 מ"ל)
  • 500 מ"ל מים
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פטריית כמהין קצוצה (אפשר להשתמש גם במחית, אותה קונים בחנויות המתמחות)
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

יש אנשים שיגידו שארטישוק לא נראה מאכל מגרה במיוחד, אך לא רק שהוא טעים אלא הוא גם בריא במיוחד. שווה לנסות.

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מקלפים את הארטישוק וחותכים לקוביות.

3. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את קוביות הארטישוק.

4. מזלפים מעל מעט שמן זית ואופים עד שהארטישוק מתרכך.

5. בסיר מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד שהופך שקוף ואחרי כמה דקות מוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבה בהירה.

6. מוסיפים את הארטישוק האפוי, חלב קוקוס ומים ומביאים לרתיחה.

7. מורידים מהאש ומניחים למרק להתקרר. לאחר שהתקרר, טוחנים לקבלת מרקם חלק. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

8. מחממים שוב לפני ההגשה.