לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק אפונה קלאסי, מתכון למרק אפונה קלאסי, מתכון מרק אפונה קלאסי

מרכיבים

  • 500 גרם אפונה יבשה
  • 2-3 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
  • 2 בצלים לבנים בינוניים חתוך לקוביות
  • שומר חתוך לקוביות
  • 3 מקלות סלרי (בלי עלים), פרוסים
  • 4-5 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ליטר מים או ציר ירקות
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

את האפונה צריך להשרות ערב לפני ולהקפיא.

משמנים סיר בשמן זית ומוסיפים את הגזר, הבצל, השום והסלרי על אש בינונית כ-10 דקות.

מוסיפים את האפונה ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את המים או את ציר הירקות ומגביהים את האש לרתיחה. כשרותח מנמיכים את האש ונותנים לזה להתבשל 3 שעות.

מוסיפים את הכוסברה ומבשלים את זה עוד 10 דקות.