לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק אפונה עם קוביות תפו"א ובטטה, מתכון למרק אפונה עם קוביות תפו"א ובטטה, מתכון מרק אפונה עם קוביות תפו"א ובטטה

מרכיבים

  • 500 גרם אפונה יבשה
  • בצל קצוץ לפי הצורך
  • 3 כפות שמן
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 בטטות
  • מלח, פלפל, כמון
  • מרק עוף אם רוצים
  • תבלינים נוספים לפי הטעם

אופן ההכנה

שמים בסיר מרק גדול (26)  500 גרם אפונה יבשה (ללא השרייה)
וממלאים 3/4 גובה הסיר במים
מבשלים עד לריכוך דייסתי (ממש דייסה) דורש זמן וסבלנות.
כשעה וחצי בישול…
במחבת מטגנים בצל קצוץ עם 3 כפות שמן עד להזהבה.
מוסיפים את הבצל לסיר המרק .
מוסיפים לסיר עוד מים ומתבלים:
כפית פפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור, אני מוסיפה 2 כפות מרק עוף (אתם לא חייבים)  ואת המלח מוסיפה אחרי טעימה
בינתיים חותכים לקוביות 2 תפוחי אדמה+2 בטטות
מכניסים תחילה את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עד שיתרככו כ-25 דקות
אחר כך מוסיפים את קוביות הבטטה שמתרככות מהר לכ-15 דקות
משבחים טעם בודקים שהירקות רכים
מוזגים לכל צלחת מנה יפה וכותשים שן שום טרי מעל
אפשר להגיש עם כף שמנת חמוצה