לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק אגוזי מלך, מתכון למרק אגוזי מלך, מתכון מרק אגוזי מלך

מרכיבים

  • 250 גר' אגוזי מלך
  • 250 גר' סוכר
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 מקל וניל

אופן ההכנה

את האגוזים קולים בתנור ואז קוצצים במעבד מזון עד שמתקבלות חתיכות גסות.

מהסוכר מכינים קרמל בסיר ומערבבים עד שמתקבל צבע חום בהיר.

מוסיפים את האגוזים, מערבבים קצת ומורידים מהאש.

מוסיפים את השמנת המתוקה ומחממים עד להבה נמוכה כ-5 דקות עד לנקודת רתיחה. מוסיפים חצי מקל וניל ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

מוציאים את מקל הוניל ומגישים קר.

הולך טוב עם כוס מרטיני וכדורי גלידה.