מרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
- בצל בינוני קצוץ
- 3 עגבניות קצוצות
- 3 שיני שום קצוצות
- גזר בינוני חתוך
- כוס דלעת חתוכה
- כוס עלי פטרוזיליה קצוצה
- 6 כוסות מים רותחים
- חצי כפית כמון
- כף מלאה אבקת מרק
- כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים בסיר 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל
מוסיפים עגבניות ושום עם מלח
משבלים 2 דקות
מוסיפים גזר, דלעת וחומוס
מערבבים
מוסיפים מים רותחים ומרתיחים עד לבעבוע
מנמיכים את האש ומכסים
אחרי חצי שעה מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים עוד 5 דקות
טוחנים את המרק ממעבד מזון כדי שיהיה כמעט סמיך רק עם קצת חומוס בולט
מוציאים את הכסף שנוצר
מתבלים בשאר התבלינים
ומבשלים עוד רבע שעה