מרכיבים
- קילו גמבה כתומה
- 50 גרם חמאה
- 2 בצלים בינוניים
- 2 כוסות חלב
- 2 כוסות מים
- מלח
- פלפל לבן
- אגוז מוסקט
אופן ההכנה
חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים בחמאה.
כשמזהיבים מוסיפים את שאר הכריבים והגמבה שחתוכה לריבועים גם כן.
ניתן להוסיף תבלינים לפי הטעם שאוהבים (ולהיזהר עם האגוז המוסקט כי הוא עלול להיות חזק מדי)
מרתיחים בסיר פתוח כדי שלא יגלוש וכשזה רותח מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות.
אם הגמבות רכות אפשר להוריד מהאש
מחכים שיתקרר וטוחנים בבלנדר.
זה הכל.