לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק אבגולמונו יווני, מתכון למרק אבגולמונו יווני, מתכון מרק אבגולמונו יווני

מרכיבים

  • 450 מ"ל ציר עוף
  • 8 ו- 1/2 כוסות מים
  • 1 ו- 1/2 כפיות מלח
  • 1 כוס אורז לבן
  • 3 ביצים
  • 6 כפות מיץ לימון טרי

אופן ההכנה

מרק אבגולמונו הוא מרק יווני פופולרי שהמרכיבים העיקריים שלו הם עוף, מיץ לימון ואורז וכל השאר משתנה בממתכון למתכון. נסו את המתכון הזה ואולי תיווכחו שהוא הטוב מביניהם.

מכניסים את המים וציר העוף לסיר גדול ומביאים אותו לרתיחה.

לאחר הרתיחה מוסיפים את המלח וכוס האורז, מכסים ומניחים לאורז להתבשל כ- 20 דקות בתוך המרק.

אפשר גם להוסיף למרק 2 כוסות אורז מוכן.

בקערה נפרדת טורפים היטב 3 ביצים עם 6 כפות מיץ לימון.

מורידים את המרק מהאש ומוסיפים מצקת אחת מהמרק לתערובת הביצים, תוך טריפה מהירה (על מנת שהביצים לא יתקשו).

שופכים את התערובת בהדרגה, חזרה לתוך המרק.

מחזירים את המרק לאש לכמה דקות תוך ערבוב (אין צורך להביא לרתיחה, רק לחימום).

מגישים חם.