לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק עשבי תיבול, מתכון למרק עשבי תיבול, מתכון מרק עשבי תיבול

מרכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל פרוס לרצועות
  • 3 שיני שום
  • 1 שורש סלרי
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • רבע כרוב
  • חופן גדול של פרחי ברוקולי
  • חופן גדול של פרחי כרובית
  • 1 כוס תערובת עשבי תבלין קצוצים
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ים לפי הטעם
  • פלפל גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

עשבי התבלין הקצוצים שעליהם אנחנו מדברים יכולים להיות כל דבר, (למשל – כוסברה, טרגון, טימין, אזוב, זוטה, ענף רוזמרין,  מרווה ואורגנו).

מטגנים את הבצל באופן טיגון 'הפוך' עם מעט מים ותוך כדי בחישה. מכסים לסירוגין עד שמתרכך והופך לצבע שקוף.

מכבשים את האש ונותנים לזה להתקרר ואז מוסיפים שמן ומדליקים את האש.

מערבבים ומוסיפים את השום, מטגנים עוד קצת ומוסיפים את שורש הסלרי שחתוך לרצועות דקות.

מוסיפים 10 כוסות מים ומבשלים עד לריכוך חלקי של הסלרי.

מוסיפים את שאר היקרות ומבשלים עד שהם מתרככים

מכבשים את האש ומוסיפים את עשבי התיבול, המלח, השום והפלפל הגרוס.