מרכיבים
-
3 כפות שמן זית
-
2 בצלים לבנים קלופים וקצוצים
-
צרור תימין קשור בחוט בישול
-
300 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
-
שורש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות
-
קולורבי קלוף וקצוץ לקוביות
-
כרובית בינונית (600 גרם)
-
כפית מלח
-
חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים
-
קורט אגוז מוסקט
-
ליטר וחצי מים רותחים
-
3 כפות שקדים מולבנים
-
מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
המתכון הזה יכול להיות חלבי או פרווה והוא ממש מעדן. מומלץ לפזר עליו בהגשה שקדים פרוסים על מנת שיוסיפו גיוון למרקם וכמובן טעם.
מוזגים לסיר עמוק שמן זית ומטגנים את הבצלים עד שקיפות. מוסיפים תימין ארטישוק ירושלמי, סלרי וקולרבי ומאדים למשך עשר דקות. נזהרים לבל יחרכו. מוסיפים פרחי כרובית, תבלינים ומים רותחים, מכסים ומבשלים למשך חצי שעה תוך בעבוע עדין. שולפים את צרור התימין, מוסיפים שקדים ושמנת מתוקה וטוחנים את המרק היטב.