לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק ארטישוק סמיך, מתכון למרק ארטישוק סמיך, מתכון מרק ארטישוק סמיך

מרכיבים

  • 8 לבבות ארטישוק, נקיים
  • 2 בצלים לבנים גדולים
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2.5 ליטר ציר ירקות או מים
  • מיץ מלימון סחוט
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

לארטישוק אין שם מפתה במיוחד, אבל ברגע שתנסו להכין אותו עם המתכון הבא אתם תתאהבו בו ותצטערו אם לא אהבתם אותו עד היום.

מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לקוביות בינוניות.

פורסים את הבצלים לרצועות.

מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

מוסיפים לסיר את לבבות הארטישוק, מערבבים קלות, מתבלים בפלפל לבן ומלח.

מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה וציר הירקות או המים.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית, עד שהירקות מתרככים.

מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.

טוחנים במקל בלנדר או במעבד מזון את הירקות למחית סמיכה, ומרתיחים הכל יחד.

מגישים חם, אפשר לצד אורז לבן.