מרכיבים
- 2 גבעולי כרשה פרוסים (החלק הלבן)
- 1 כף חמאה (גדושה)
- 2 שיני שום
- ½ ק"ג ערמונים קלופים
- 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ו/או לבבות ארטישוק ירושלמי קלופים
- 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף
- מלח, פלפל לבן
- ½ כוס יין לבן
- 1 מכל שמנת מתוקה (עמידה)
אופן ההכנה
מטגנים את הכרישה עם חמאה עד שהיא מקבלת צבע זהב ומוסיפים את שאר החומרים חוץ מהשמנת המתוקה.
לאחר כ-30 דקות של בישול בעזרת ממחה חשמלי יוצרים מרקם קטיפתי ואז מוסיפים את השמנת המתוק.
מערבבים וטועמים ואז משפרים את התיבול לפי הטעם.