לוגו מרק
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו!
מרק כבש של פאדוני, מתכון למרק כבש של פאדוני, מתכון מרק כבש של פאדוני
מרק כבש

מרכיבים

  • חצי ק"ג אסאדו או צלעות כבש טרי
  • ליטר מים רותחים
  • 2 כפות חוואיג' תימני למרק
  • כף מלח
  • ירקות לבחירה – תפו"א, קישואים וגזר
  • צרור כוסברה
  • עלי סלרי
  • שני ראשי שום קלופים
  • רסק משתי עגבניות אדומות

אופן ההכנה

משך זמן: שעתיים | דרגת קושי: בינוני | טעם: גן עדן

צילום: מאת פאדוני

שלב ראשון:

מרתיחים ליטר מים בסיר עמוק ומכניסים את הכבש (חתוך לקוביות גדולות). לאחר שרתחו המים בשנית, מסירים את הקצף שיוצא כתוצאה מכך – מוציאים אותו פעם אחר פעם עד שהמים יהיו נקיים וצלולים. בסוף התהליך המים צריכים לכסות מעט את הכבש ולהשאיר מקום לירקות בהמשך התהליך. מוסיפים חוואיג' ומלח, מנמיכים הלהבה, מכסים הסיר (לא עד הסוף, שישאר פתח לאדים ושהמרק לא יגלוש) ומבשלים שעה.

שלב שני:

לאחר שעת בישול, מוסיפים ירקות לפי טעם והעדפה

ניתן להוסיף תפו"א, קישואים וגזר ומבשלים חצי שעה נוספת.

שלב שלישי:

לאחר בישול של שעה וחצי (של הבשר והירקות), מוסיפים למרק צרור כוסברה וסלרי קצוצים גס, שני ראשי שום קלופים ורסק משתי עגבניות אדומות – ומבשלים חצי שעה נוספת. בשלב הזה ניתן לטעום ולתקן מליחות ותִּבְלוּן במידת הצורך.

דגשים:

מידי פעם לערבב המרק ולבדוק שהמים לא מתאדים כתוצאה מהבישול הממושך, ניתן תמיד להוסיף מים לכדי כיסוי כל המצרכים.

מומלץ להגיש עם חילבה, לימון, בצל ירוק טרי, גרגיר, חילף, סאלוף או לחוח וכמובן עם חיוך רחב, בתיאבון ובאהבה ממני אדיר 'פאדוני' נדוף.

תודה לאדיר (פאדוני) נדוף על המתכון הטעים