מרכיבים
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 50 גרם חמאה
- 6 כוסות מרק ירקות או מרק עוף פרווה
- 1 חבילה שמנת מתוקה (אפשר 10%)
- 2 כוסות גבינה צהובה חריפה מגוררת
- מלח ופלפל לבן (לא פלפל שחור!)
- חצי כפית כורכום
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
שמים את הבצל בסיר עם חמאה עד להזהב ומוסיפים את המרק.
מרתיחים ואז מוסיפים שמנת, מלח, כורכום ופלפל לבן ומערבבים.
כשהמרק מבעבע ממשיכים לבחוש בו ומוסיפים את הגבינה עד שהיא נמסה לגמרי
טועמים ומתקנים תיבול
מגישים עם לחם בצד ובצל קצוץ מעל