מרכיבים
- 25 גרם חמאה
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כפות קמח
- ¼1 ליטר חלב
- מלח ופלפל לבן
- 1/2 כפית פפריקה
- אגוז מוסקט מגורר טרי
- 1 ביצה
- 1 קובייה גבינה בולגרית
- 1 כף נענע קצוצה
- 2 כפות שמיר קצוץ
- עשבי תיבול קצוצים
אופן ההכנה
חג שבועות מתקרב יותר ויותר ומתכוני מרקי גבינה הופכים ליותר פופולריים. מרק הגבינה הבולגרי מכיל גבינה בולגרית כמרכיב מרכזי, מומלץ להגשה בחג שבועות ובכלל.
מאדים בצל בסיר עם חמאה עד שמזהיב קלות. מוסיפים שום וקמח ומטגנים דקה-שתיים תוך כדי ערבוב לקבלת רביכה. מוסיפים 850 מ”ל חלב ומביאים לסף רתיחה. מתבלים.
מערבבים ביצה עם יתרת החלב בקערה. יוצקים מעט מן המרק הרותח לקערה ומערבבים להשוואת טמפ’. מחזירים את התערובת לסיר תוך כדי ערבוב. מוסיפים גבינה בולגרית מפוררת (משאירים מעט להגשה), מערבבים ומחזירים לסף רתיחה.
מוסיפים עשבי תיבול, טועמים ומתקנים תיבול לפני ההגשה. בשלב זה אפשר לטחון בעזרת מוט בלנדר (לא חובה).
יוצקים לקעריות, מפזרים עשבי תיבול וגבינה בולגרית מעל ומגישים.