מרכיבים
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 50 גרם חמאה
- 6 כוסות מרק ירקות או מרק עוף פרווה (ברור שמאבקה)
- 1 חבילה שמנת מתוקה (אפשר 10%)
- 2 כוסות גבינה צהובה חריפה מגוררת
- מלח ופלפל לבן (לא פלפל שחור!)
- חצי כפית כורכום
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
אין עוררין על חשיבות הגבינה במטבח הישראלי ובכלל, בכל מטבח. יש כל כך הרבה מתכונים וכל כך הרבה סוגי גבינות, אך הפעם נציג לפניכם מתכון למרק גבינה אוסטרי.
1. מזהיבים קלות את הבצל בחמאה.
2. מוסיפים מרק ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים שמנת, מלח, פלפל לבן וכורכום ומערבבים היטב.
4. שומרים את המרק בביעבוע עדין ובוחשים לתוכו את הגבינה עד שהיא נמסה לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מגישים עם הרבה בצל ירוק קצוץ ועם לחם בצד.