מרכיבים
- 2 כוסות של אגוזי מלך
- רבע כוס אורז כשר לפסח
- 1 עד 1.5 חפיסת שוקולד
אופן ההכנה
שלב 1
מחממים את ל-180 מעלות
בסיר גדול ממלאים ליטר מים ומכניסים את האגוזים
מרתיחים ללא מכסה
מצננים דקה
מסננים
מורחים את האגוזים על נייר אפיה ואופים במשך 15-20 דקות עד שמתפזר הריח ממש חזק
מצננים אותם
כשהם קרים טוחנים במעבד מזון עם חצי כוס מים קרים עד לקבלת מחית
שלב 2
בסיר 2 ליטר שמים חצי כוס מים עם האורז ומערבבים ואז מערבבים יחד עם המחית של האגוזים
מחממים הכל על אש בינונית-גבוהה ומערבבים תוך כדי עד שהעיסה רותחת
חותכים את השוקולד לחתיכות קטנות ומפזרים בפנים
מנמיכים את האש ומבשלים בערך 10 דקות תוך כדי שמערבבים מדי פעם
אם העיסה קשה מדי אפשר לדלל בים ולערבב שוב עד לקבלת המרקם הרצוי